preukusno
OVAKO SE NA STARINSKI NAČIN SPREMA KUVANI KISELI KUPUS: Tajna SRPSKOG JELA se krije u PRIPREMI, RECEPT KIDA
Ovakav do sada niste jeli
Sastojci:
1-2 glavice kiselog kupusa
po izboru suvo meso
2-3 kašike masti
po potrebi začin
3 glavice crnog lula
biber u zrnu
lovorov list
1 kašika tucane paprike
Priprema
Ako je kiseli kupus slan, staviti ga da ostoji u vodi. Isto to uraditi i sa suvim mesom ukoliko je slano. Voda ce izvuci so.
Šerpu u kojoj će se kupus kuvati namazati sa mašću, odnosno namazati dno i zidove. Kupus iseći na sitne parčiće i dodati u šerpu.
U šerpu pored kupusa,dodati suvo meso, lovorov list, biber u zrnu i 2-3 kašike masti. Luk iseći na kockice i propržiti ga na mast, u luk i mast dodati kašiku tucane paprike i napraviti zapršku. Sa tom zaprškom preliti kupus.
U šerpu sa kupusom sipati vode do pola i kuvati na umerenoj temperaturi. Po potrebi dodavati vodu kao i začine. Prijatno!
(Espreso)