vrhunska
U OVOJ ŠPANSKOJ MUSAKI SE SRBI RADO "DAVE": Moći ćete da izdržite CEO POST na njoj, naša joj nije ni do kolena
Jelo je ukusno kako god da ga spremite, a svideće se svima
Prilikom posta ljudi često jedu jednoličnu hranu, jer nemaju inspiraciju za pripremu. Umesto da vrtite 3-4 jela u krug, isprobajte ovaj posni recept za špansku musaku koja se pravi od raznovrsnog povrća. Ako želite, možete da dodate još neko povrće, kao što su tikvice, ali i mahunarke, kao što je leblebija. Jelo je ukusno kako god da ga spremite, a svideće se svima.
Sastojci:
700 g krompira
700 g plavog patlidžana
700 g sveže paprike
300 ml ulja
700 ml soka od paradajza
6 čenova belog luka
1 kašika brašna
1 kašika šećera
svež peršun
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite na kolutove, pa prelijte vodom. Patlidžan takođe isecite na kolutove, pa ga posolite i ostavite da odstoji 30 minuta. Za to vreme propržite sitno secakn crni luk, pa kad omekša dodajte i mleveni beli. Posle minuta sipajte paradajz sok. Dodajte brašno, šećer i so, pa promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje. Krompir procedite, pa kratko ispžite i poređajte u tepsiju. Patlidžan procedite, a zatim ga ispržite u tiganju u kojem se pržio krompir. Poređajte ga preko krompira. Na kraju u istom tiganju izdinstajte i papriku isečenu po želji. Patlidžan i papriku možete da pržite zajedno. Kada omekša dodajte je u tepsiju. Prelijte paradajz sosom, pa promešajte i pecite u rerni na 200°C nekih 30 minuta.
(Espreso)