PREUKUSNO
MESO ĆE VAM POSLE OVAKVOG POHOVANJA BITI PRESOČNO: Jednostavnije ne može, uvaljajte ga U OVO
Kada završite pohovanje mesa stavite ga da se ocedi na rešetki ili na kuhinjskom ubrusu
Postoje različite vrste pohovanja, ali se sve one uglavnom zasnivaju na jajima, brašnu i prezlama. Klasična smesa za pohovanje podrazumeva da se meso najpre uvalja u brašno, zatim umoči u jaja i na kraju opet u brašno.
Takođe je moguće umočiti proizvod prvo u jaje, zatim u brašno i na kraju ponovo u jaje.
Kada se meso pohuje na ovaj način ono zadržava svoje sokove i ostaje sočno. Na taj način nećete imati bojazan da će meso biti žilavo. Savršeni komad pohovanog mesa ima hrskavu koricu i dobro pečenu, ali sočnu unutrašnjost.
Kada završite pohovanje mesa stavite ga da se ocedi na rešetki ili na kuhinjskom ubrusu kako bi se uklonio višak masnoće.
(Espreso/Stvar ukusa)