Juneći gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

ZA RUČAK

JUNEĆI GULAŠ SA OVIM DODATKOM MORATE DA PROBATE: Na OVAJ NAČIN ga niste SPREMALI, recept KIDA

Kad je meso postalo mekano, posipajte gulaš naseckanim peršinom

Objavljeno: 22.11.2022. 23:29h > 23:32h

Napravite ukusan juneći gulaš.

Sastojci:

1 kg junetine

1 glavica luka

šaka iseckanih šampinjona

2 čena belog luka

FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

1 kašićica senfa

1 vezica peršuna

1 kašika aleve paprika

čaša piva

malo brašna

so, biber

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

ulje za distanje

2 lovora lista

Priprema: Crni i beli luk iseckajte i malo propržite na ulju. Dodajte meso isečeno na kockice i uvaljano u brašno i pustite neka se zapeče sa svih strana. Posipajte crvenom paprikom, dodajte šampinjone. Posolite i pobiberite i zalijte meso pivom dodajući ga malo po malo da se pena ne bi izlila. Dodajte lovor, senf i kuvajte na slabijoj vatri, dok meso ne omekša. Kad je meso postalo mekano, posipajte gulaš naseckanim peršinom.

(Espreso/b92)