spas
POSTOJI REŠENJE I ZA ZAGORELO JELO: Domaćice, ako ovo budete uradile SPASIĆETE RUČAK
Za svaku vrstu hrane koja je zagorela postoji rešenje
Kuhinjski “incidenti” nisu retkost….Svima nam se desilo da nam ručak zagori, supa iskipi…Ipak, da postoji spas i za takve situacije svedoče i saveti koje vam donosi Times of India. Naime, ovo su načini kako možete spasiti gotovo svako zagorelo jelo.
Izrežite zagoreni deo
U slučaju da tokom kuhanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno izrežite taj deo. Na taj način možete i izbeći kvarenje celog jela.
Koristite krompir
Da, dobro ste pročitali. U slučaju zagorene hrane, krompir može spasiti stvar jer on upija mirise i okuse jela. Ako ste spalili posudu u kojoj je neko jelo, možete oguliti i izrezati krompir i zatim ih dodati u lonac, te lagano dinstati jelo neko vreme. Nakon toga samo izvadite i bacite krompir.
Dodajte kiseli sastojak
Ako je hrana malo zagorela, dodajte kisele sastojke i napravite ravontežu ukusa. Možete birati između soka od limuna, sirćeta, belog vina, te crnog vina.
Koristite kremaste proizvode
U slučaju da je hrana malo zagorela, možete dodati mlečne proizvode poput pavlake maslaca, mleka.
Dodajte umake
Kada vam jelo s roštilja zagori, dodajte umake poput umaka brusnice koji prikriva miris zagorenog i čini hranu ukusnijom za jelo.
(Espreso/Times of India)