savet
GRAŠAK STE SVE VREME KUVALI POGREŠNO: Domaćice će ostati u ČUDU kada saznaju ovo, postoji više TRIKOVA
Međutim postoje neke greške koje domaćice prave dok ga kuvaju
Danas se grašak redovno sprema kod nas, jer domaćice i ukućani vole da pojedu nešto zdravo na kašiku.
Nema ništa lepše kad se skuva, a pored njega dodate i neko meso.
Međutim postoje neke greške koje domaćice prave dok ga kuvaju.
Ove cake ćete od sada zapamtiti.
Svežem grašku je potrebno oko 2 sata da se lepo skuva, ali ako želite da ubrzate taj postupak obavezno ga potopite u mlakoj vodi. Grašak će nabubreti i to će smanjiti vreme kuvanja za nekih sat vremena. Postoje još neke "cake" koje će vam pomoći da ubrzate pripremu graška.
Evo koji su to trikovi:
Grašak se sporije kuva u slanoj vodi, pa je bolje da ga posolite pred kraj ili kada je gotov.
Nakon što provri, dodajte u grašak nekoliko kašika ulja, to će ubrzati proces kuvanja.
10-15 minuta nakon ključanja, dodajte oko pola kašičice sode na svaka 2 l vode. Tako će grašak postati mekan, samo nakon 5 minuta, ali budite pažljivi, pošto ako dodate više sode, možete pokvariti ukus jela.
Grašak kuvajte u šerpi sa debelim dnom kako ne bi izgoreo, a voda treba da pokrije grašak oko 1 cm. Kuvajte na tihoj vatri.
(Espreso)