njami
POSNI PASULJ SA OVOM NAMIRNICOM DO SADA NIKADA NISTE JELI: Jako je VAŽNO da OVO URADITE dok ih ne POMEŠATE RECEPT
Ukučani će biti oduševljeni, jer će ga probati na još ukusniji način
Zna se da se kod nas pasulj redovno nalazi na trpezi, a sa ovom namirnicom domaćice ga još nisu spremale.
Ukučani će biti oduševljeni, jer će ga probati na još ukusniji način.
Recept će vas vas naterati da ga spremate često, ali bitno je da uradite jednu stvar.
Sastojci:
500 g belog pasulja,
3 glavice crnog luka,
12 kašika ulja,
2 manje glavice kiselog kupusa,
aleva paprika,
so,
biber.
Recept za posno jelo od pasulja i kiselog kupusa:
Posno jelo od pasulja i kiselog kupusa se priprema na sledeći način:
Šest sati pre pripreme jela ili tokom noći potopite pasulj u vodu i ostavite da stoji.
Potom kratko prokuvajte, iscedite, nalijte novom vodom, pa dodajte dve iseckane glavice crnog luka i 5 kašika ulja i kuvajte dok se pasulj ne raskuva.
U drugoj šerpi izdinstajte sitno seckani kiseli kupus sa malo ulja (ili masti).
U posebnoj šerpi zagrejte ostatak ulja i ispržite preostalu iseckanu glavicu crnog luka.
Dodajte kašiku aleve paprike, pržite još oko 60 sekundi, pa umešajte isceđen kuvani pasulj i dinstani kupus.
Posolite i pobiberite po želji, promešajte i zapecite u rerni.
(Espreso/Posna jela)