SAVET
AKO PRIMETITE OVO NA KISELOM KUPUSU OVAKO ODMAH GA BACITE: To je ZNAK da se POKVARIO, nikako NEMOJTE da ga JEDETE
A najviše kada se od njega napravi sarma ili podvarak
Kiseli kupus kod nas se sprema svake godine.
Zimnica je bez njega nezamisliva.
Svaka domaćica redovno kiseli kupus, jer nema ništa bolje za zimske dane. A najviše kada se od njega napravi sarma ili podvarak.
Cela kuća miriše, a ukućani se dave u hrani.
Kiseli kupus bi u frižideru trebalo da ostane svež oko četiri do šest meseci nakon otvaranja. Važno je znati kada ga koristite i zatvorite ga nakon svake upotrebe jer ako nove bakterije dođu u kontakt s njim, može se odmah pokvariti.
Iako ima dugi vek trajanja može se pokvariti. Kako bi kiseli kupus čim duže ostao dobar potrebno ga je pravilno čuvati. Najbolje mesto za čuvanje kiselog kupusa je frižider.
Ohlađeni kiseli kupus ima duži rok trajanja nakon otvaranja od kiselog kupusa na sobnoj temperaturi hermetički zatvorenim.
Ako ispušta jak miris, nemojte ga jesti, bacite ga jer se pokvario. Osim mirisa, bacite ga i ako vam je kiseli kupus postao druge boje ili teksture. Ako vidite plavu ili zelenu pahuljicu, to znači da kiseli kupus ima plesan i da nije siguran za konzumiranje. Kiseli kupus zaista ima rok trajanja i može se pokvariti.
(Espreso/Net.hr)