Ćufte, Foto: Printscreen/Youtube/ Serpica Recepti

prekusno

ĆUFTE U OVAKVOM SOSU DOMAĆICE JOŠ NISU SPREMALE: Od sada ćete ih STALNO JESTI, nema BOLJEG RECEPTA

Brašno dodati pri samom kraju kuvanja

Objavljeno: 08.11.2022. 23:08h > 23:11h

Vaši ukućani će biti oduševljeni.

Sastojci:

500g mlevenog junećeg mesa

Jedna manja glavica sitno seckanog crnog luka

jedna glavica belog luka, očišćena i propasirana ili sitno iseckana

FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
FOTO: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

jedno jaje

so, biber i peršun

50 ml kisele vode

ulje za prženje

Za sos:

500 g svežeg paradajza (oljušten i usitnjen) ili paradajz pelat iz konzerve

so, peršun

jedna ravna kašičica speltinog brašna

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema:

Testo za ćufte napraviti od navedenih sastojaka i dobro ga rukama umesiti.

Formirati ćuftice željene veličine.

U ugrejanom ulju ih pržiti sa svih strana oko pet minuta. Tada u posudu s prženim ćuftama dodati pripremljen paradajz, posoliti, začiniti i kuvati još oko 20-25 minuta. Brašno dodati pri samom kraju kuvanja.

(Espreso/Najžena)