njami
OVAKO MAKEDONCI SPREMAJU PASTRMKU: Ukusnija je od NAŠE zbog onog ŠTO DODAJU, recept za vas RASPAMETITI
Pre služenja ukrasite kriškama limuna
Napravite pastrmku na makedonski način.
Sastojci
2 pastrmke
2 glavice crnog luka
2 paprike
150 ml ulja
150 ml belog vina
3-4 čena belog luka
so
crni biber
2 limuna
Priprema
U zagrejano ulje ubacite seckani crni luk, pa kad počne da rumeni, dodajte isečenu papriku i propržite. Zatim dodajte paradajz isečen ne kocke, sitno seckani beli luk, posolite, pobiberite, sipajte belo vino i pospite seckanim peršunom.
Očistite pastrmke. Ne otvarajte ih na stomaku, već na leđima od glave prema repu. Pažljivo izvadite kičmu sa kostima, a rep ne secite. Zatim izvadite stomak-utrobu. Glava i rep ostaju na pastrmci.
Očišćene pastrmke operite i obrišite papirnim ubrusom, te pržite na zagrejanom ulju da porumene s obe strane prelivajući ih uljem u kojem se prže. Pripremljeno povrće rasporedite u utrobu ribe, prelijte limunovim sokom i pokrijte drugom polovinom. Pre služenja ukrasite kriškama limuna.
(Espreso/Kuvajsam.com)