Pastrmka, Foto: Printscreen/Youtube/ Hrana i Vino

njami

OVAKO MAKEDONCI SPREMAJU PASTRMKU: Ukusnija je od NAŠE zbog onog ŠTO DODAJU, recept za vas RASPAMETITI

Pre služenja ukrasite kriškama limuna

Objavljeno: 08.11.2022. 19:47h > 19:50h

Napravite pastrmku na makedonski način.

Sastojci

2 pastrmke

2 glavice crnog luka

2 paprike

foto: Printscreen/Youtube/ Hrana i Vino

2 paradajza

150 ml ulja

150 ml belog vina

3-4 čena belog luka

so

crni biber

2 limuna

FOTO: Printscreen/Youtube/ Hrana i Vino
FOTO: Printscreen/Youtube/ Hrana i Vino
FOTO: Printscreen/Youtube/ Hrana i Vino
FOTO: Printscreen/Youtube/ Hrana i Vino

Priprema

U zagrejano ulje ubacite seckani crni luk, pa kad počne da rumeni, dodajte isečenu papriku i propržite. Zatim dodajte paradajz isečen ne kocke, sitno seckani beli luk, posolite, pobiberite, sipajte belo vino i pospite seckanim peršunom.

Očistite pastrmke. Ne otvarajte ih na stomaku, već na leđima od glave prema repu. Pažljivo izvadite kičmu sa kostima, a rep ne secite. Zatim izvadite stomak-utrobu. Glava i rep ostaju na pastrmci.

foto: Printscreen/Youtube/ Hrana i Vino

Očišćene pastrmke operite i obrišite papirnim ubrusom, te pržite na zagrejanom ulju da porumene s obe strane prelivajući ih uljem u kojem se prže. Pripremljeno povrće rasporedite u utrobu ribe, prelijte limunovim sokom i pokrijte drugom polovinom. Pre služenja ukrasite kriškama limuna.

(Espreso/Kuvajsam.com)