ISPROBAJTE
OVAKO SE PRAVI MARCIPAN KOJI ĆE VAM UŠTEDETI I 1.000 DINARA: Kupovni baca u SENKU, NEMA NIŠTA BOLJE
Miksati još tri-četiri minuta, da se dobije fin prah. Vratiti u činiju, postepeno dodavati sirup i mesiti dok se ne dobije kompaktna smesa
Marcipan je proizvod od kojeg se često prave slatkiši, a sastoji se od šećera, meda i bademovog brašna.
SASTOJCI:
250 g badema
250 g šećera u prahu 100 ml kristal-šećera 100 ml vode
PRIPREMA:
Bademe staviti u činiju, preliti ključalom vodom, ostaviti da odstoje 15 minuta, pa ocediti. Skinuti im kožicu, prosušiti ubrusom, te ostaviti preko noći da se skroz osuše.
Sutradan skuvati sirup od vode i kristal-šećera, pa ga ohladiti. Bademe samleti na mašinici za mlevenje oraha, pa pomešati sa šećerom u prahu i prebaciti u blender.
Miksati još tri-četiri minuta, da se dobije fin prah. Vratiti u činiju, postepeno dodavati sirup i mesiti dok se ne dobije kompaktna smesa.
(Espreso/Informer)