za doručak
NAPRAVITE PROJU NA STARINSKI NAČIN: Sprema se OČAS POSLA, 1 SASTOJAK daje MEKOĆU, morate da ga DODATE (RECEPT)
Brzo se pravi i ide uz sve od predjela do glavnog jela
Obogatite svoju trpezu ovom projom.
Proju svi volimo i ona je nekako neizostavna kako na svečanoj, tako i na slavskoj trpezi.
Svaka domaćica ima neki svoj recept za ovaj specijalitet od kukuruznog brašna. Brzo se pravi i ide uz sve od predjela do glavnog jela. U nastavku pogledajte starinski recept za proju sa sirom.
Sastojci:
200 - 250 g sira
so po potrebi
3 jajeta
15 kašika kukuruznog brašna
5 kašika belog brašna
1 kesica praška za pecivo
1 šolja jogurta
1 šolja kisele vode
1dl ulja
Priprema:
U posudi pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo. Dodajte potom jaja, ulje, jogurt i kiselu vodu. Dobro izjednačite smesu pa ubacite i izdrobljeni sir. Ukoliko nije dovoljno slan posolite. Sipajte smesu u tepsiju ili vatrostalnu posudu obloženu papirom za pečenje. pecite u zagrejanoj rerni pola sata na 180 stepeni.
(Espreso/Stvar ukusa)