za ručak
OVAKO SE NA STARINSKI NAČIN SPREMA KISELI KUPUS: Naše BAKE znaju koja VRSTA MESA daje ŠMEK, odlepićete za RECEPTOM
Ukusno jelo od kiselog kupusa
Sastojci:
1 srednja glavica kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
svinjska mast
1-2 lovorova lista
biber
200 g slanine
Priprema:
Ukusno jelo od kiselog kupusa.
Kiseli kupus je specifičan zimski proizvod od kog se mogu praviti različita jela poput podvarka i sarmi, ali se može jesti i kao salata. U nastavku pročitajte recept za kiseli kupus sa slaninom koji neodoljivo podseća na podvarak. Pravi se veoma jednostavno, pa ga mogu spremiti i manje iskusne domaćice.
Crni luk isecite na sitno, slaninu takođe, pa zajedno propržite na masti. Zatim dodajte seckan kiseli kupus, malo dinstajte, pa nalijte malo vodom. Dodajte lovorov list i seckan beli luk. Pobiberite. Krčkajte dok kupus ne omekša, dolivajući vodu po potrebi. Jelo je gotovo kad sva voda ispari i kupus se dobro uprži.
(Espreso/Stvar ukusa)