Kiseli kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

za ručak

OVAKO SE NA STARINSKI NAČIN SPREMA KISELI KUPUS: Naše BAKE znaju koja VRSTA MESA daje ŠMEK, odlepićete za RECEPTOM

Ukusno jelo od kiselog kupusa

Objavljeno: 03.11.2022. 12:56h

Sastojci:

1 srednja glavica kiselog kupusa

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki
FOTO: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

svinjska mast

1-2 lovorova lista

biber

200 g slanine

Priprema:

Ukusno jelo od kiselog kupusa.

Kiseli kupus je specifičan zimski proizvod od kog se mogu praviti različita jela poput podvarka i sarmi, ali se može jesti i kao salata. U nastavku pročitajte recept za kiseli kupus sa slaninom koji neodoljivo podseća na podvarak. Pravi se veoma jednostavno, pa ga mogu spremiti i manje iskusne domaćice.

foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Crni luk isecite na sitno, slaninu takođe, pa zajedno propržite na masti. Zatim dodajte seckan kiseli kupus, malo dinstajte, pa nalijte malo vodom. Dodajte lovorov list i seckan beli luk. Pobiberite. Krčkajte dok kupus ne omekša, dolivajući vodu po potrebi. Jelo je gotovo kad sva voda ispari i kupus se dobro uprži.

(Espreso/Stvar ukusa)