Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
preukusno
OVA POSNA PITA JE BILA REDOVNA NA TRPEZI U JUGOSLAVIJI: Recept je pao u ZABORAV, a GUŠILI ste se u NJOJ
Ništa lepše niste probali, a recept mnogi ne znaju
Objavljeno: 27.10.2022. 19:10h
> 19:25h
Nikolina Jokić
Ova pita je bila redovna na stolu u Jugoslaviji.
Domaćice su je redovno spremale.
I za proslave, slave kao i uobičajeno.
Ništa lepše niste probali, a recept mnogi ne znaju.
Slana seoska poslastica koju i urbane domaćice obožavaju.
1. Koru po koru gužvati rukama i ređati u podmazan pleh. Možete slagati i nekoliko redova zgužvanih kora jedan preko drugog. Kad ste poređali, premažite uljem odozgo i stavite da se peče na 180 stepeni 30-35 minuta.
2. Dok se pita peče, prokuvajte vodu kojoj ste dodali malo soli i ulja. Zagrejte do ključanja.
3. Izvadite iz rerne i odmah zalijte proključalom vodom, pa ostavite da se malo prohladi
(Espreso/Stil)