njami
UBACITE OVU VOĆKU U SMESU ZA PALAČINKE: Nikada vam to NE BI PALO na PAMET (RECEPT)
Ali uvek postoje mali trikovi kako poboljšati njihov ukus i učiniti ih još mekšim i vazdušastijim
Postoji mnogo verzija palačinki, i svaka je ukusna na svoj način. Bilo da ih jedete u slatkoj ili slanoj verziji, omiljene su i za doručak i za večeru. Ali uvek postoje mali trikovi kako poboljšati njihov ukus i učiniti ih još mekšim i vazdušastijim.
Kada u testo dodate vruće mliko biće još ukusnije i mekše od običnih, a možete ih filovati sa različitim namazima ili ih jesti „prazne“.
Ukoliko želite da zasladite svoj dan i probate nešto drugačije napravite palačinke sa dodatkom limuna.
Sastojci:
500 ml mleka 180-200 g brašna 3-4 kašike ulja ili otopljenog putera 2 jajeta
1 i po kašika šećera prstohvat soli 1 limun
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli. Trik je da zatim prelijete toplim mlekom, tako će testo biti mekše i neće imati grudvica. potom u smesu dodajte koricu limuna i sok od limuna. Sipajte otopljen puter ili ulje i brašno pa sve izmešajte žicom. Ostavite testo da odstoji jedno 20-30 minuta. Na zagrejanom tiganju pecite palačinke, piše Stvar ukusa.
(Espreso/Stvar ukusa)