Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

njami

UBACITE OVU VOĆKU U SMESU ZA PALAČINKE: Nikada vam to NE BI PALO na PAMET (RECEPT)

Ali uvek postoje mali trikovi kako poboljšati njihov ukus i učiniti ih još mekšim i vazdušastijim

Objavljeno: 21.10.2022. 19:14h > 19:20h

Postoji mnogo verzija palačinki, i svaka je ukusna na svoj način. Bilo da ih jedete u slatkoj ili slanoj verziji, omiljene su i za doručak i za večeru. Ali uvek postoje mali trikovi kako poboljšati njihov ukus i učiniti ih još mekšim i vazdušastijim.

Kada u testo dodate vruće mliko biće još ukusnije i mekše od običnih, a možete ih filovati sa različitim namazima ili ih jesti „prazne“.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Italia
FOTO: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Italia

Ukoliko želite da zasladite svoj dan i probate nešto drugačije napravite palačinke sa dodatkom limuna.

Sastojci:

500 ml mleka 180-200 g brašna 3-4 kašike ulja ili otopljenog putera 2 jajeta

foto: Printscreen/Youtube/ Cookrate - Srpski

1 i po kašika šećera prstohvat soli 1 limun

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom i prstohvatom soli. Trik je da zatim prelijete toplim mlekom, tako će testo biti mekše i neće imati grudvica. potom u smesu dodajte koricu limuna i sok od limuna. Sipajte otopljen puter ili ulje i brašno pa sve izmešajte žicom. Ostavite testo da odstoji jedno 20-30 minuta. Na zagrejanom tiganju pecite palačinke, piše Stvar ukusa.

(Espreso/Stvar ukusa)