Pogača, Ilustracija, Foto: Bakina kuhinja
kao duša
BAKA NAM OTKRIVA RECEPT ZA NAJMEKŠU POGAČU: Priprema je vrlo laka, ZAVOLEĆETE je na prvi zalogaj! (VIDEO)
Mesiti da bude glatko pa ga ostaviti da odmori na toplom
Objavljeno: 21.10.2022. 08:23h
Andjela Milojkovic
Čim sam je videla, postala jedna od moji omiljenih. Ali ispala je i više od toga- najmekša do sad- pogača.
Potrebno je:
- 400 ml mleka
- 20 gr kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 600-650 gr brašna
- 30 ml maslinovog ulja
Priprema:
Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka dodati šećer pa kad zapeni dodati ostatak mleka brašno ulje so i zamesiti mekše testo.
Mesiti da bude glatko pa ga ostaviti da odmori na toplom 30 minuta.
Istresti na sto razviti u pravougaonik 2 cm premazati maslinovim uljem i iseći na trake za 2 prsta . Uviti svaku traku kao puža i redjati u podmazan pleh.
Ostaviti da poraste i premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni C oko 40 minuta.
Ohladjenu služiti. Kao pena... Vrhunska!
(Espreso)