sPECIJALITET
LAŽNI GULAŠ OD MLEVENOG MESA KOJI ĆE VAS RASPAMETITI: Toliko se BRZO i LAKO sprema da će vam postati (RECEPT)
Ako ste ljubitelj punjenih paprika, ovo jelo će vam se sigurno dopasti
Sastojci: Jedna crvena paprika jedna zelena paprika jedna žuta paprika jedna crni luk dva čena belog luka 150 g mlevenog mesa 1,4 l pilećeg bujona dve konzerve seckanog pelata dve kašičice origana 240 g pirinča čedar sir peršun
Priprema: U velikoj šerpi na srednjoj temperaturi zagrejte ulje. Dodajte seckane paprike i luk i pržite dok ne omekšaju, oko sedam minuta. Dodajte seckani beli luk i pržite nekih minut. Zatim dodajte meso, posolite i pobiberite, pa promešajte i pržite još nekih 7-8 minuta. Ocedite višak masnoće, pa sipajte bujon (kocku supe pomešajte sa vodom). Sipajte i pelat i promešajte. Pospite origanom, opet promešajte, poklopite i ostavite da provri. Zatim smanjite temepraturu i dodajte prethodno oparan pirinač. Promešajte, ponovo poklopite i kuvajte oko 40 minuta. Dolivajte vodu ako je potrebno. Pre serviranja pospite rendanim čedar sirom i seckanim peršunom.
(Espreso/Najzena)