njamiii
OVAKO SE U VOJVODINI SPREMA GULAŠ: Ukusniji je od MAĐARSKOG zbog 1 NAMIRNICE koja daje PIKANTNIJI UKUS, odlepićete
Vojvođanski gulaš je specijalitet čija tajna je u dugom krčkanju mesa, a poseban šmek mu daje jedna namirnica
Iako je mađarski gulaš jedan od najpoznatijih u našem regionu, a ništa manje za njim ne zaostaje ni vojvođanski. Recept nije komplikovan samo je važno da se meso dugo krčka, kako bi bilo mekano. Gulaš poslužite uz prilog po želji, a najbolje se slaže uz pire krompir ili kuvanu testeninu.
Vojvođanski gulaš je specijalitet čija tajna je u dugom krčkanju mesa, a poseban šmek mu daje jedna namirnica.
Pored glavnog sastojka, a to je juneće meso, poseban šmek mu daje pržena suva slaninica
Sastojci:
700 g junećeg mesa
150 g suve slanine
3 glavice crnog luka
3 čena belog luka
200 ml belog vina
200 ml junećeg bujona
200 ml soka od paradajza
1 kašičica začinske paprike
1/2 kašičice ljute tucane paprike
so, biber
Priprema:
Meso isecite na veće kocke, a slaninu nešto sitnije. U šerpu stavite slaninu, pa je kratko propržite, a zatim dodajte crni luk isečen na trakice. Disntajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso. Ubacite sitno seckani beli luk, dodajte sok od paradajza, pa krčkajte 5-10 minuta. Sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promešajte i poklopite. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne bude u potpunosti mekano. Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dolivajte po malo vode. Uz gulaš serviraje pire krompir ili testeninu.
(Espreso / Stvar ukusa)