Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

za ručak

DAVNO ZABORAVLJEN RECEPT ZA PASULJ: Stare DOMAĆICE umesto ULJA stavljaju OVO u ZAPRŠKU

Pasulj potopite u vodu i ostavite par sati, a najbolje je preko noći

Objavljeno: 29.09.2022. 16:51h

Davno zaboravljeni recept.

Sastojci:

200 g pasulja

200 g oljuštenog ječma jedan crni luk jedna šargarepa

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen Youtube
FOTO: Printscreen Youtube

jedna kašika masti 70 ml paradajz soka 2-3 čena belog luka jedina kašika brašna suvo meso ili slanina

Priprema:

Pasulj potopite u vodu i ostavite par sati, a najbolje je preko noći. Zatim prospite vodu, sipajte novu i kuvajte dok ne proključa. Opet prospite vodu, pa dodajte u pasulj ječam i suvo meso i opet sipajte vodu da ogrezne. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena.

foto: Printscreen Youtube

Na masti (može i ulje) propržite sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Zatim sipajte malo vode i dinstajte dok ne omekša. Dodajte u pasulj. Zatim u istu šerpu dodajte sitno seckan beli luk i posolite. Zatim pomešajte brašno, slatku papriku i paradajz sos, ako je potrebno dolijte malo vode. Ne sme da bude grudvica. Sipajte u pasulj i kuvajte još 15 minuta. Prijatno, uživajte!

(Espreso / Najžena)