Pohovane tikvice, Foto: Privatna arhiva
PROBAJTE
STARINSKI RECEPT ZA POHOVANE TIKVICE: U smesu od jaja naše BAKE su dodavale ovaj TAJNI sastojak
Postoji mnogo načina da se spreme tikvice, ali pohovane su najbolje
Objavljeno: 20.09.2022. 22:52h
Milica Tomic
Sastojci:
2 tikvice 100 g tvrdog sira 3 jajeta 1 kašičica mirođije 1/2 kašičice slatke paprike 1/3 kašičice bibera 1/2 kašičice bosiljka soli po ukusu 100 g prezli 1 kašika brašna
Priprema:
Tikvice isecite po dužini, a zatim posolite i ostavite da stoje 15 minuta. U jaja dodajte začine, pa umutite i dodajte rendani sir. Prezle pomešajte sa brašnom, pa tikvice uvaljajte u prezle, a zatim u smesu sa jajima. Pržite u dobro zagrejanom ulju, pa vadite na ubrus da se lepo ocede.
(Espreso)