mekane kao "duša"
PO RECEPTNU NAŠIH BAKA: Pita sa sirom koju ćete obožavati, ukusnija je i OD GIBANICE zbog OVOGA
Gotovo za tren oka
Jednostavan recept, odličan za doručak ili večeru. Ovu pitu obožavaćete i vi i cela vaša porodica.
Sastojci:
300 ml mlakog mleka
8 gr suvog kvasca
1 kasicica sećera
500 gr brasna
60 gr otopljenog putera
1 kasicica soli
Fil:
200 gr sitnog sira
2 jaja
Prijatno!
Priprema:
U Većoj posudi sipajte mleko, dodajte kvasa, šećer i sve lepo promešajte pa dodajte brašno, so. i otopljeni puter. Sve lepo sjedinite i umesite testo.
Ostavite da odstoji 15 minuta.
U sir dodajte dva jaja i sjedinite. Sa strane otopite puter.
Razvucite testo u četvrtastu, tanku koru i celu premažite filom. Podelite koru na 3 jednake trake i svaku traku urolamo da dobijemo rolat. Zatim taj rolat podelimo na manje rolate, otprilike 4,5 od jednog rolata. Umočimo do pola u puter i poređamo u pleh sa umočenim delom na dole.
Preostalim puterom premažemo gornji deo testa, a preko namažemo i žumance.
Peći na 200 stepeni 30 do 40 minuta.
Možeze poslužiti uz ćašu jogurta ili kiselog mleka, prijatno!
(Espreso)