ZA ZIMU
OVAKO SE SPREMA PEGLANA PAPRIKA: Prava SPRSKA ZIMNICA, ovaj RECEPT svi morate DA ZNATE, tajna je u PRIPREMI
Sutradan paprike ređajte u jednu veću teglu, stavite odozgo plastičnu rešetkicu, nalijte tečnost koja je ostala u šerpi i zatvorite teglu metalnim poklopcem
Recept za peglane paprike
Sastojci:
3 kg crvenih paprika
50 g soli
100 g šećera
3 dl sirćeta
1.5 dl ulja
1 velika glavica belog luka
veza peršuna
pola veze celera
1 kesica konzervansa
Priprema:
Paprike operite, obrišite i izvadite im semenke sa peteljkom. Poređajte ih u pleh i pecite u rerni na 250 stepeni. Okrećite kako bi se zapekle sa svih strana.
U posudi pomešajte so, šećer, konzervans, sirće i ulje. Izblendirajte luk, peršun i celer, dodajte u tečnost i sve dobro izmešajte da se so i šećer otope.
U svaku papriku sipajte po dve kašike marinade i slažite ih u šerpu. Preostalu tečnost prelijte preko poslednjeg sloja paprika.
Poklopite tanjirom, pa pritisnite nečim teškim i ostavite da prenoći.
Sutradan paprike ređajte u jednu veću teglu, stavite odozgo plastičnu rešetkicu, nalijte tečnost koja je ostala u šerpi i zatvorite teglu metalnim poklopcem.
(Espreso / Magazin Novosti)