Gibanica, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

prijatno

OVO JE ZABORAVLJENI RECEPT ZA SRPSKU GIBANICU: Domaćice, dodajte OVO i odmah ćete se VRATITI u DETINJSTVO

U prosejano brašno dodajte so, jaje, mast (100 g) i vodu. Umesite srednje meko testo i podelite na 6 delova

Objavljeno: 01.09.2022. 17:43h

Ovo pecivo sve vraća u detinjstvo

Sastojci:

500 g brašna

120 g svinjske masti 200 ml vode 1 kašičica soli 1 jaje 200 sitnog sira

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY
FOTO: PRINTSCREEN/YT/COOKRATE - ROMANIA
FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

U prosejano brašno dodajte so, jaje, mast (100 g) i vodu. Umesite srednje meko testo i podelite na 6 delova. Rastanjite svaki deo testa i skroz premažite sirom (ne idite do ivica). Preklopite i krajeve pritisnite viljuškom. U tiganju istopite preostalu svinjsku mast i pržite sa obe strane dok ne porumeni.

(Espreso / Najžena)