Pašteta, Foto: Printscreen/Youtube/Cooking

ukusna!

DOMAĆA PAŠTETA KOJU ĆETE JESTI SVAKI DAN ZA DORUČAK: Jako je ZDRAVA, bez ADITIVA, a ne košta mnogo! (RECEPT)

Napravite ga, stavite u frižider i imate super brzu večeru za sebe i svoju porodicu

Objavljeno: 26.08.2022. 07:46h

Ako vaša deca i vi sami volite da na brzinu nešto namažete na hleb za doručak ili večeru predlažemo vam da to bude domaći namaz od piletine koji ne sadrži štetne aditive, boje i konzervanse.

Napravite ga, stavite u frižider i imate super brzu večeru za sebe i svoju porodicu. Lako se pravi, brzo je gotova, a što je najbitnije hranljiva je i zdrava.

Potrebno je:

1 crveni luk

400-500 g pilećeg belog mesa

3 kuvana jaja

šolja tečnosti iz supe

ulje

kašika senfa

kašika limunovog soka

malo sveže seckanog lista peršuna i celera

kašičica soli

Priprema:

Izdinstati crveni luk, pa dodati pileće belo meso iseckano na kockice da se dinsta na tihoj vatri. Pred kraj dinstanja dodati 1 šolju tečnosti iz supe. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohaladi.

U drugoj šerpi se skuvaju tri jaja. Kada se sve ohladi u secko se prvo stave kuvana jaja i izmiksiraju sa malo ulja. Zatim se u to doda smesa od mesa i luka (u njoj je ostalo malo tečnosti). Dodati 1 kašičicu senfa, 1 kašiku limunovog soka i seckani peršun,celer i so. Na kraju se sve to dobro izblendira i dobije sočan i odličan jako ukusan namaz-pileća pašteta.

Staviti u teglicu i čuvati u frižideru do 3 dana od dana kad ste je napravili.

(Espreso)