RECEPT
PREBRANAC PO STARINSKOJ RECEPTURI: Ovaj TAJNI SASTOJAK krije se iza savršenog ukusa (VIDEO)
Jeftin i zasitan recept koji će svi obožavati, a savršen je za dane posta!
Potrebno je
600 gr pasulja
2 velike glavice crnog luka
1 glavica belog luka
1 kašičica ml. crvene paprike
1/2 kašičice ml. bibera
suvi začin ili so
50 ml. ulja
po želji peršunov list
Priprema:
Pasulj oprati u nekoliko voda pa ga naliti malo da ogrezne.
Ostaviti da vri nekoliko minuta pa procediti. Ponovo oprati i procediti.
Luk iseći na tanje rezance pa propržiti. Dodati papriku , biber začin, mleveni biber.
Izvaditi 1/3 pasulja pa staviti na dno druge šerpe pa pola luka, zatim pasulj i ostatak luka između seckan beli luk i par lovorovih listova.
Ostaviti malo belog luka za kraj. Preliti vodom i kuvati 1-1.5 sat da pasulj omekša i ostane malo tečnosti. Dodati po želji soli i peršunovog lista. Služiti toplo.
(Espreso)