NJAMIII
BORANIJA SA PILETINOM, BEZ ZAPRŠKE: Tradicionalno JELO NA KAŠIKU, gotovo OČAS POSLA (RECEPT)
Najbolje od svega je što možete da skuvate malo veću količinu boranije, pa da imate ručak za dva dana i sebi uštedite vreme
Boranija sa mesom je jedno od omiljenih jela na kašiku koje su rado pravile naše mame i bake. Ovako spremljenu obožavaće je i najmlađi, a biće brzo gotova.
Najbolje od svega je što možete da skuvate malo veću količinu boranije, pa da imate ručak za dva dana i sebi uštedite vreme.
Sastojci:
500 g boranije
350 g piletine
1 glavica luka
svež peršun
malo mirođije
1 kašičica začinske paprike
so, biber
Priprema:
U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno secka luk da se zastakli. Šargarepu isecite na kolutove, pa je dodajte i dinstajte sve zajedno oko 5 minuta. Zatim dodajte piletinu isečenu na kockice, nalijte sa malo vode i krčkajte još 10 minuta.
Ubacite boraniju sve nalijte da ogrezne, dodajte biber i so, pa kuvajte oko 25-30 minuta. Pred kraj kuvanja pospite sitno seckanim peršunom i mirođijom, po želji stavite jednu kašiku pavlake i služite dok je još vruća.
(Espreso / Stvar ukusa)