Teleća čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

ukusno!

SPREMITE ORIGINALNU KAFANSKU TELEĆU ČORBU ZA MALO HLADNIJE DANE: Savršen TOPAO OBROK po kiši! (RECEPT)

Teleća čorba se priprema i kod kuće, ali je, čini se, najukusnija baš u kafanama

Objavljeno: 08.08.2022. 11:59h

Sastojci:

500 grama telećeg mesa od buta ili vrata

1 glavica crnog luka

1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)

1 koren celera

2 krompira

1 dl ulja

2 kašike brašna

2 dl kisele pavlake

1 žumance

so

biber

lorber

malo peršunovog lista

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajtena ulju.

Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena.

Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode.

Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printsceen/Youtube/CooKing
FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom.

Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.

(Espreso)