Tiganj, Foto: Printscreen

ISPROBAJTE

DODALA JE SAMO MALO SODE U TIGANJ I DESILO SE ČUDO! Sve domaćice će ovo ODMAH ISPROBATI

Nataša Ninković je srpska glumica koja je svetsku slavu stekla ulogom Vere u filmu “Spasitelj”.

Objavljeno: 17.07.2022. 10:19h

Soda bikarbona, ili natrijum karbonat, ima nekoliko prednosti u domaćinstvu, a neke od njih su vezane i za kuvanje. Soda bikarbona se takođe može koristiti za prženje luka, kako je objasnio hemičar Martin Lerš.

Nakon što se u zagrejanu mast doda seckani crni luk, dodaje se prstohvat mešavine sode bikarbone i soli u odnosu 1:1. Luk će uskoro omekšati, promeniti boju i isprati znatno brže nego kod uobičajene tehnike. Pomenuti trik se može primeniti na sve vrste dinstanja.

Soda bikarbona se takođe može dodati i u smešu za prženje kako bi hrana bila hrskavija. Čokoladna glazura na kolačima će ostati vlažna, neće pucati i malo će potamniti uz dodatak prstohvata sode bikarbone.

(Espreso)