preukusno
OVO MESO JE TAJNI SASTOJAK: Branko Kockica daje recept za pasulj KAKAV DO SAD JOŠ NISTE PROBALI!
Pripremao je razna jela, a među omiljenim receptima mu je ovaj.
Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, pored toga što je heroj detinjstva mnogim generacijama, važi i za osobu koja se odlično snalazi u kuhinji.
Pripremao je razna jela, a među omiljenim receptima mu je pasulj sa konjskim mesom za koji vam predstavljamo recept.
Sastojci:
- 1/2 kg pasulja tetovca
- 4 glavice crnog luka
- kašika masti
- dve kasike brašna
- malo aleve paprike
- so
- 1 jaje
- 300 gr mlevenog konjskog mesa
- malo starog hleba
- biber
- so
Priprema:
Skuvati pasulj tako što ćemo prvu vodu baciti i naliti drugom. Zatim dodati sitno iseckan luk i kuvati ga u pasulju dok se potpuno ne raskuva.
Pasulj pržiti na sledeći način:
U šerpu staviti veću kašiku masti i kada se ugreje dodati kašiku brašna. Kada zaprška postane rumena, dodati na vrh noža aleve paprike, sve to dobro promešati i sipati pasulj. Posoliti na kraju.
Od konjskog mlevenog mesa napraviti na uobičajeni način faširane šnicle (sa jajetom i omekšanom koricom hleba, biberom) i služiti kao dodatak pasulju.
(Espreso/Novosti Magazin)