tikvice su dobre za svaki obrok
TIKVICE SA PARMEZANOM I BOSILJKOM: Ukusna kombinacija zagolicaće vam nepca
Zapečene tikvice sa parmezanom,lukom,pavlakom i bosiljkom mogu da budu savršena kombinacija za svaki obrok.
Ukusan ručak, a jeftin – zapečene tikvice
Sastojci:
1 srednja tikvica
200 g suvog hleba ili pogače
2 jajeta
100 ml pavlake za kuvanje
100 ml mleka
30 g parmezana
1 čen belog luka
1 kašičica suvog bosiljka
1/2 kašičice kumina
Priprema:
Iscepkajte hleb i ubacite u činiju. Prelijte mlekom i pavlakom i dobro promešajte, a onda ostavite sa strane da se natopi makar 15 minuta.
Tikvicu isecite na jako tanke kolutove, a u činiji pomešajte sitno iseckan beli luk, jaja, kumin, bosiljak i parmezan i začinite sa malo soli i bibera.
Pomešajte hleb, tikvice i smesu sa jajima. Malo nauljite vatrostalnu posudu i sipajte smesu. Pecite i zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta
(Espreso/Krstarica)