Tikvice kao deo većine jela, Foto: Profimedia

tikvice su dobre za svaki obrok

TIKVICE SA PARMEZANOM I BOSILJKOM: Ukusna kombinacija zagolicaće vam nepca

Zapečene tikvice sa parmezanom,lukom,pavlakom i bosiljkom mogu da budu savršena kombinacija za svaki obrok.

Objavljeno: 12.07.2022. 14:02h

Ukusan ručak, a jeftin – zapečene tikvice

Sastojci:

1 srednja tikvica

200 g suvog hleba ili pogače

2 jajeta

100 ml pavlake za kuvanje

100 ml mleka

30 g parmezana

1 čen belog luka

1 kašičica suvog bosiljka

1/2 kašičice kumina

FOTO: Zorana Jevtić
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/ Frische Rezepte

Priprema:

Iscepkajte hleb i ubacite u činiju. Prelijte mlekom i pavlakom i dobro promešajte, a onda ostavite sa strane da se natopi makar 15 minuta.

Tikvicu isecite na jako tanke kolutove, a u činiji pomešajte sitno iseckan beli luk, jaja, kumin, bosiljak i parmezan i začinite sa malo soli i bibera.

Pomešajte hleb, tikvice i smesu sa jajima. Malo nauljite vatrostalnu posudu i sipajte smesu. Pecite i zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta

(Espreso/Krstarica)