savršenstvo
UKUSNIJE ČUPAVCE NISTE PROBALI U ŽIVOTU: Recept je JAKO STAR, a vrlo LAK, tada nisu MNOGO KOMPLIKOVALI! (RECEPT)
Čokolada i kokos su dobitna kombinacija
Uz vanilice, šnenokle, palačinke, krofne, koh i štrudle, čokoladni čupavci uvaljani u kokosovo brašno su poslastica koju obožavaju pripadnici svih generacija.
Starinski recept za testo sa margarinom odavno je napušten, a nova daleko lakša i brža verzija osvojila je domaćice širom sveta.
Ukoliko ste početnik u kuhinji i niste ljubitelj merenja sastojaka na kuhinjskoj vagi, ovaj recept će biti idealan za vas. Jer, čupavci će imati prepoznatljiv ukus, spremićete ih brzo i lako i ujedno će biti sočni zahvaljujući dodavanju slatke pavlake u čokoladni preliv.
Sastojci:
čaša jogurta (mera je čaša od 180 ml)
2 čaše brašna
1,5 čaša šećera
1/2 čaše ulja
3 jaja
kesica praška za pecivo
kesica vanilin-šećera
Za preliv:
čaša mleka
150 g margarina
150 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
200 g kokosovog brašna
Priprema:
Umutite jaja, brašno, šećer, ulje, prašak za pecivo, vanilin-šećer i jogurt, pa smesu izlijte u pleh koji ste prethodno podmazali margarinom i posuli brašnom. Pecite u rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta, dok se patišpanj ne odvoji od ivica pleha.
U šerpicu sipajte mleko, margarin, čokoladu za kuvanje i slatku pavlaku, pa sve kuvajte na tihoj vatri dok se sastojci ne sjedine. Pazite da preliv ne proključa.
Ostavite čupavce da se ohlade i "povuku" preliv.
Prijatno!
(Espreso)