NJAM NJAM
OVAKO GRCI SPREMAJU CEZAR SALATU: Razlikuje se od TRADICIONALNE zbog OVOGA, prava LETNJA RAPSODIJA UKUSA (RECEPT)
Ovu salatu služite uz dresing i feta sir
Cezar salata na grčki način.
Sastojci:
350 gr pilećih prsa
1 zelena salata po izboru
2 čaše bebi spanaća
1 čaša svežeg bosiljka
200 gr čeri paradajza
1 čaša maslina bez koščica
4 kuvana jaja
50 gr feta sira
1/2 čaše pinjola
maslinovo ulje
dresing za Cezar salatu
so
biber
Priprema
Ugrejte maslinovo ulje u gril tiganju i isgrilujte pileća prsa koja ste prethodno isekli na šnicle, izlupali i začinili solju i biberom. Kad se meso ispeče (po 3-4 minuta sa svake strane), isecite ga na trakice. U istom tiganju, potom propržite malo pinjole. Ukoliko želite nešto bržu varijantu ovog recepta, svežu piletinu možete zameniti dimljenom koju nećete morati termički da obrađujete.
Skuvajte jaja i isecite ih na četrtine, a naseckajte i zelenu salatu. U velikoj posudi stavite svo povrće i kuvana jaja i začinite ih maslinovim uljem, solju i biberom. Na kraju dodajte i naseckanu piletinu. Ovu salatu služite uz dresing i feta sir.
(Espreso / Najžena)