ZA LETO
SPREMITE LAGANI MEKSIČKI RUČAK: Osvežiće vas U SEKUNDI, gotov je za 15 MINUTA (RECEPT)
Pospite solju i crnim biberom, poklopite drugom tortiljom, dobro ispecite obe strane i servirajte
Recept za meksičke takose koji se spremaju za 15 minuta prema receptu Gabriela Sponce.
Sastojci:
250 g mlevenog nemasnog goveđeg mesa
1 crni luk
1 čaša crvenog pasulja
4 takosa
1 salata kristalka
1 crveni luk
1 avokado
1 paradajz
1 čaša čedar sira
0.25 šoljice maslinovog ulja
1 čaša svežeg sira za mazanje
1 kašičica kima
1 kašičica paprike
1 kašičica ljute paprike
1 kašičica soli
1 kašičica svežeg crnog bibera
Za prilog:
6 tortilja
2 čaše grijer sira
1 vezica bosiljka
1 kašika putera
1 kašičica soli
1 kašičica svežeg crnog bibera
Priprema:
Ispržite mleveno meso dok ne pusti tečnost. Sitno iseckajte luk, dodajte ga mesu i nastavite da ga pržite. Dodajte mesu začine, odmah zatim dodajte pasulj i promešajte poslednji put, piše 24kitchen.rs. Sitno naseckajte paradajz i crveni luk. Očistite i sitno naseckajte avokado. Rukama usitnite salatu i u takose stavite sve što ste sitno naseckali. Dodajte meso, pasulj i narendani čedar. Na kraju dodajte sir za mazanje i servirajte. Priprema priloga: Nacesite sir grijer na kriške. Rastopite puter u tiganju. Stavite tortilju na rastopljeni puter. Poređajte kriške sira na tortilju. Odmah zatim dodajte sitno iseckani bosiljak. Pospite solju i crnim biberom, poklopite drugom tortiljom, dobro ispecite obe strane i servirajte.
(Espreso / Najžena)