Foto: Bakina kuhinja

ne propustite

OVAKAV RUČAK GODINAMA NISTE JELI: Taljatele sa BUKOVAČOM pomutiće vam um (RECEPT)

Testenina je uvek praktičan izbor ako želite da vam se ručak brzo nađe na stolu, a bukovače su glavna zvezda ove paste sa paradajzom i parmezanom... Uživajte!

Objavljeno: 04.07.2022. 16:03h > 16:07h

Sastojci:

300 g taljatela pola šolje maslaca 500 g bukovača šolja pavlake za kuvanje četiri mlada luka šolja čeri paradajza četvrt šolje parmezana so, biber, peršun

Priprema:

Taljatele skuvati u slanoj, ključaloj vodi, prema uputstvu s pakovanja. U većem tiganju na umerenoj temperaturi otopiti maslac, pa ubaciti iseckane pečurke i pržiti uz mešanje pet-šest minuta. Posoliti, pobiberiti i začiniti peršunom, mešati još minut, te preliti pavlakom za kuvanje. Kad proključa, dodati oceđene špagete, sjediniti, krčkati još nekoliko minuta, pa posuti parmezanom i poslužiti sa čeri paradajzom.

Prijatno!

(Espreso/ Informer)