ilustracija, Foto: Profimedia

ideja za ručak

KADA PROBATE OVAKVU TESTENINU, PRIPREMAĆETE JE UVEK: Ceo život je pogrešno KUVAMO, a pojma nemamo!

Kad jednom isprobate ovaj način kuvanja testenine nikada se nećete vratiti tradicionalnom kuvanju u mnogo vode

Objavljeno: 02.07.2022. 14:26h

Iako priprema testenine ne spada u teške kulinarske poduhvate, ipak uvek postoje cake zbog kojih će vaš obrok biti dosta lepši.

Testenina je uvek jednostavno rešenje za brze ručkove i večere. Ako joj dodate neki kompleksniji sos, može biti i vrhunsko predjelo, čak i za svečanije obroke. Ali i najbolji umak na svetu pada u vodu ako ga pomešate s loše skuvanom testeninom.

Testenina pripremljena bez vode ima mnogo bolji ukus. Kad jednom isprobate ovaj način kuvanja testenine nikada se nećete vratiti tradicionalnom kuvanju u mnogo vode.

FOTO: Printscreen/youtube/TheCooknShare
FOTO: Printscreen/youtube/TheCooknShare
FOTO: Printscreen/youtube/TheCooknShare
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic

Američki stručnjak za hranu i kuvanje Harold Makgi preporučuje kuvanje testenine u maloj količini hladne vode.

Prema njegovim rečima, ovaj način pripreme ima najbolji ukus. Ali što ne otići korak dalje i poboljšati tu metodu potpuno izbacujući vodu. Iako se ova metoda ne može koristiti sa svim jelima, savršena je za većinu jela od testenine.

Tajna je u tome da vodu zamenite tečnošću sa kojom ćete servirati testeninu. To znači da je odmah kuvamo u supi ili sosu.

Na ovaj način dobijamo savršen ukus i savršenu konzistenciju. Testenina će odgovarati ukusu i aromi našeg jela. Garantujemo da će biti mnogo ukusnija. S druge strane, skrob iz kuvane testenine će ući u supu ili sos, blago je zgusnuti i naglasiti ukus.

Bonus video:

(Espreso/24sedam)