zapišite to
OVAKO MAĐARI PUNE LEPINJE, SRPKINJE ĆE DA POZELENE OD LJUBOMORE: Uzmite olovku i pišite (RECEPT)
Testo lagano rastanjite i nauljenim rukama oprezno stavljajte komade u vruće ulje
Prema tradicionalnom receptu testo za langoš se priprema od brašna, kvasca, soli i vode, no popularna je i varijanta s dodatkom pasiranog krompira, jogurta i pavlake.
Sastojci za langoš:
600 g glatkog brašna,
2 dl mleka,
2,5 dl vode,
40 g kvasca,
2 kašičice soli,
2 kašičice šećera, jaje
Za premazivanje:
2 dl kisele pavlake,
2-3 čena belog luka,
150 g gaude
Priprema:
1. U malo toplog mleka izmrvite kvasac pa dodajte šećer i ostavite dok se ne aktivira.
2. U prosejano brašno dodajte so, razmućeno jaje, aktivirani kvasac, mlako mleko i vode toliko da testo bude glatko i lepljivo. Prekriveno testo ostavite da se diže na toplom mestu.
3. Testo lagano rastanjite i nauljenim rukama oprezno stavljajte komade u vruće ulje. Posipajte belim lukom i u sredinu stavite pavlaku i narendan sir.
(Espreso / Najžena)