Lepinje, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

zapišite to

OVAKO MAĐARI PUNE LEPINJE, SRPKINJE ĆE DA POZELENE OD LJUBOMORE: Uzmite olovku i pišite (RECEPT)

Testo lagano rastanjite i nauljenim rukama oprezno stavljajte komade u vruće ulje

Objavljeno: 30.06.2022. 15:12h > 15:17h

Prema tradicionalnom receptu testo za langoš se priprema od brašna, kvasca, soli i vode, no popularna je i varijanta s dodatkom pasiranog krompira, jogurta i pavlake.

Sastojci za langoš:

600 g glatkog brašna,

FOTO: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

2 dl mleka,

2,5 dl vode,

40 g kvasca,

foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

2 kašičice soli,

2 kašičice šećera, jaje

Za premazivanje:

2 dl kisele pavlake,

foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

2-3 čena belog luka,

150 g gaude

Priprema:

1. U malo toplog mleka izmrvite kvasac pa dodajte šećer i ostavite dok se ne aktivira.

foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

2. U prosejano brašno dodajte so, razmućeno jaje, aktivirani kvasac, mlako mleko i vode toliko da testo bude glatko i lepljivo. Prekriveno testo ostavite da se diže na toplom mestu.

foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

3. Testo lagano rastanjite i nauljenim rukama oprezno stavljajte komade u vruće ulje. Posipajte belim lukom i u sredinu stavite pavlaku i narendan sir.

(Espreso / Najžena)