NJAMIIIII
SRBI, OVAKO NAPRAVLJENA KAJGANA JE NAJZDRAVIJA: 1 POVRĆE je PRAVA bomba za ORGANIZAM, nema LAGANIJE VEČERE (RECEPT)
U dubljoj posudi pomešati jogurt sa belim lukom i začinima, i poslužiti kao sos uz jaja
Isprobajte malo drugačiji način pripreme kajgane.
Sastojci:
3 jaja
Kašika maslinovog ulja
Paradajz sa pulpom (količina po ukusu)
Prstohvat smeđeg šećera
Jogurt
2 čena belog luka seckanog
Pola glavice crnog luka
Crvena paprika
Začini: peršun, ruzmarin, origano
Priprema:
U tiganju zagrejati maslinovo ulje, pa dodati sitno iseckani crni luk i papriku. Dinstati dok povrće ne omekša. Uz mešanje dodati pulpu od paradajza i smeđi šećer i kuvati dok tečnost ne ispari.
Koristeći drvenu kašiku, napraviti tri rupe u pripremljenu smesu i u njih razbiti jaja i posuti peršunom. Poklopiti tiganj i na laganoj vatri spremati večeru dok jaja ne budu dovoljno pržena.
U dubljoj posudi pomešati jogurt sa belim lukom i začinima, i poslužiti kao sos uz jaja.
(Espreso / Magazin Novosti)