Kajgana, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti

NJAMIIIII

SRBI, OVAKO NAPRAVLJENA KAJGANA JE NAJZDRAVIJA: 1 POVRĆE je PRAVA bomba za ORGANIZAM, nema LAGANIJE VEČERE (RECEPT)

U dubljoj posudi pomešati jogurt sa belim lukom i začinima, i poslužiti kao sos uz jaja

Objavljeno: 30.06.2022. 14:54h > 14:57h

Isprobajte malo drugačiji način pripreme kajgane.

Sastojci:

3 jaja

Kašika maslinovog ulja

Paradajz sa pulpom (količina po ukusu)

Prstohvat smeđeg šećera

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti

Jogurt

2 čena belog luka seckanog

Pola glavice crnog luka

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti

Crvena paprika

Začini: peršun, ruzmarin, origano

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti

U tiganju zagrejati maslinovo ulje, pa dodati sitno iseckani crni luk i papriku. Dinstati dok povrće ne omekša. Uz mešanje dodati pulpu od paradajza i smeđi šećer i kuvati dok tečnost ne ispari.

Koristeći drvenu kašiku, napraviti tri rupe u pripremljenu smesu i u njih razbiti jaja i posuti peršunom. Poklopiti tiganj i na laganoj vatri spremati večeru dok jaja ne budu dovoljno pržena.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti

U dubljoj posudi pomešati jogurt sa belim lukom i začinima, i poslužiti kao sos uz jaja.

(Espreso / Magazin Novosti)