Kolač sa jagodama, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

za leto

NAPRAVITE KREMAST I OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ SA JAGODAMA: 1 SASTOJAK u kojem se SRBI DAVE čini ČUDA (RECEPT)

Posuti prah šećerom i vanilin šećerom

Objavljeno: 30.06.2022. 14:39h

Napravite ovaj fantastičan kolač sa jagodama.

Potrebno je:

100 gr brašna

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

100 gr šećera

50 gr griza

100 gr mlevenih oraha

1 prašak za pecivo

100 ml ulja

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

200 ml kisele vode

500 gr voća (jagoda)

prah šećer ...vanilin šećer

Priprema:

U sud sipati brašno sa grizom prosejan sa praškom za pecivom.

Dodati mlevene orahe, ulje šećer i dodati 150 ml kisele vode.Izmešati.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Pleh 25x20 cm obložiti pek papirom i sipati pola testa i razvući po dnu.

Peći na 200 stepeni C oko 5-6 min.

Na pečen biskvit poređati očišćene jagode.U drugi deo dodati kašiku kakaa i sipati ostatak kisele vode malo cimeta po želji izmešati i sipati preko jagoda.

Vratiti u rernu i peći još 30-40 minuta.Posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Može se preliti čokoladom.Prelep sočan.

(Espreso / Alo / Bakina kuhinja)