Foto: Profimedia
odlična pomoć!
PROFESIONALNI KUVARI VAM SAVETUJU KAKO DA PREPOZNATE LOŠE RESTORANE: 12 znakova da bežite!
Ako osetite snažan miris morske hrane, to znači da ona nije sveža. Sveži morski plodovi nemaju snažan miris, on se razvije s'vremenom, napisali su na Redditu.
Objavljeno: 30.06.2022. 14:31h
> 14:33h
Katarina Petrak
Nedavno je jedan korisnik na Redditu pitao kuvare kako se mogu prepoznati loši restorani, a ubrzo se na forumu javilo nekoliko kuvara koji su mu odgovorili kako se mogu prepoznati restorani za izbegavanje.
Ovo su njihovi saveti koji mogu i vama pomoći da se klonite loših mesta a i kako da prepoznate ona kvalitetnija.
- Jedan od najvažnijih faktora jeste miris restorana. Ako osetite kiselkasti miris ili miris sredstva za dezinfekciju – izbegavajte restoran!'
- Čini se nasumično ali, ako restoran ima akvarijum, dobro ga pogledajte. Ako je čist, znači da je i kuhinja čista.
- Prljavi toalet znači prljavi pod i prljavu kuhinju.
- Velika ponuda znači da je hrana ili smrznuta, unapred kuvana ili podgejana. U svakom slučaju - nije sveža.
- Tepih je loš znak. Smanjuje buku i klizavost, ali to je jedna od najodvratnijih stvari koju sam video u restoranima. Usisavanjem se može postići samo minimum higijene.
- Hleb je bitan. Mora biti kvalitetan. Ako ne mogu da naprave kvalitetan hleb, ne mogu ni ostalu hranu. Niti jedan kuvar sa pola mozga ne štedi na kvalitetu hleba.
- Ako osetite snažan miris morske hrane, to znači da nije sveža. Sveži morski plodovi nemaju snažan miris, on se razvije s vremenom.
- Ako vidite mnogo ostataka hrane na tuđim tanjirima – bežite!
- Ako čujete preporuku za restoran u kojem je najbolja stvar pogled, hrana će biti loša. Ozbiljno, svaki put kada sam radio ili jeo negde sa "veličanstvenim pogledom", hrana je bila preskupa i loša''
- Znate da ste u lošem restoranu ako vas niko ne pozdravi pri ulasku i izbegava da vas pogleda u oči.
- Nemoguće je da bife zadovoljava higijenske standarde, koliko god se vlasnici trudili. Bilo da je reč o salatama, desertima, toplim jelima, predjelima ili bilo kojoj drugoj vrsti hrane u velikim posudama kojoj ima pristup velik broj ljudi.
- Generičke slike u meniju znak su lošeg restorana, kao i jeftin pribor za jelo.
(Espreso/VečernjiList)