PREUKUSNA JE
NAPRAVITE BAKINU SUPU S DOMAĆIM KNEDLAMA: Domaćice odlepile za ovim RECEPTOM
Ništa ne okrepljuje organizam tako dobro kao domaća supa sa knedlama.
Nema ništa bolje nego kada ručak započnete sa domaćom supom, naročito kad je sa knedlama. Ovo je prilično jednostavno jelo, a sve što vam je potrebno je strpljenje i vreme da sačekate da se supa skuva. Lako ćete napraviti i domaće knedle u samo nekoliko koraka.
Sastojci:
500 g piletine (nabolje grudi sa kostima)
2 srednje šargarepe
1 koren paškanata
1 crnu luk
1 veza peršuna
1 manji celer
so, biber
voda
Sastojci za knedle:
1 jaje
5 ravnih kašika griza
1 kašika masti
prstohvat soli
Priprema:
Delove pileta koje ćete staviti u supu operite, pa ih stavite u šerpu. Šargarepu, celer i koren paškanata isecite na kockice, pa sve nalijte većom količinom vode i stavite na šporet na jaču temperaturu dok ne provri. Operite glavicu crnog luka i prepolovite je, pa je zapecite sa ravne strane na suvom tiganju. Kada voda proključa smanjite vatru i dodajte crni luk, pa ostavite najmanje sat vremena da se kuva. Posle tog vremena sa koskica skinite meso, vratite ga u šerpu, a sve nepotrebne delove bacite. Supa je gotova kada povrće omekša. Začinite sve po ukusu i dolivajte vode ukoliko bude potrebe.
Priprema knedli:
Kašiku masti dobro ulupajte viljuškom, pa dodajte jedno jaje, malo soli i sve sjedinite. Dodajte griz i ostavite sa strane da odstoji desetak minuta. Griz će posle tog vremena nabubriti, pa ukoliko je sve suviše retko, dodajte još malo griza. Količina najviše zavisi i od veličine jajeta, zato je dobro da smesa za knedle odstoji pre nego što nastavite kuvanje. Kada je supa gotova, kašikom vadite knedle i spuštajte ih u lonac, pa kuvajte oko pet minuta. Pre služenja pospite sitno seckanim peršunom.
(Espreso/Stvar ukusa)