Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

uksuno

OD BAJATOG HLEBA DO PREUKUSNE PITE: Dodajte OVE sastojke i uživajte u perfektnom obroku

Zašto bismo bacali stari hleb, ako ga možemo i te kako iskoristiti?

Objavljeno: 26.06.2022. 10:24h

Od ostataka starog hleba može svašta da se napravi, a ovo je jedan od predloga koji možete da iskoristite za ukusan doručak, ručak, pa i večeru, ali nemojte da jedete kasno.

Zašto bismo bacali stari hleb, ako ga možemo i te kako iskoristiti?

Sastojci:

1 vekna starog hleba

4-5 jaja

300 g sira

2 šoljice ulja

1/2 l mleka

1 kašika brašna

suvo grožđe

Priprema:

1. Podmažite tepsiju u kojoj će se peći pita. Hleb isecite na kriške jednake veličine, pa ga poređajte po tepsiji.

2. Umutite jaja, dodajte mrvljeni sir, ulje, malo soli ako je sir neslan, dodajte mleko i kašiku brašna, pa sve lepo sjedinite i prelijte preko poređanih kriški hleba.

3. Preko pite možete po želji staviti i suvo grožđe.

4. Pecite dok ne porumeni.

(Espreso/Kurir)