PREUKUSAN
U OVOM SLATKIŠU SE BOLJE UŽIVA NEGO U KREVETU! Za letnje popodne je idealan (RECEPT)
Ovaj slatkiš jednostavno morate probati da napravite
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine.
Sastojci:
2 lisnata testa, bilo da je zaledjeno blok ili sveže 5 srednjih jabuka 150 gr belog i 100 gr smedjeg šećera 1 kašičica cimeta ( po želji više ) sok od pola limuna 1 kašika gustina / skroba 2 kašike vode
Priprema:
Jabuke očistiti pa iseći na kockice. Staviti u šerpu pa dodati šećer i limun i promešati. Ostaviti da odstoje 10 minuta.
Staviti na vatru i kada provi smanjiti na srednju i kuvati 7 – 8 minuta.
Umutiti gustin sa vodom, dodati jabukama, promešati i kada se zgusnulo skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi. Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje.
Razvući ga na veličinu velikog pleha od rerne, a zatim na 4 ili 5 traka. Na svaku traku staviti punu kašiku nadeva.
Ako vam je nesto redji izbegavajte sok, samo jabuke. Na jednu stranu stavite nadev, a drugom stranom preklopite i zatvorite.
Poslažite u podmazan pleh. Premazati svaku pitu od jabuka umućenim jajetom i posuti mešavinom kristal šećera i cimeta.
Peći oko 15 minuta, zavisno koliko pečeno volite. Poslužiti i toplo i hladno.
Prijatno.
(Espreso)