PREUKUSNO
SAVRŠENA IDEJA ZA RUČAK: Recept za belu čorbu bez mesa koju će svi ukućani obožavati!
Neće joj odoleti ni najveći izbirljivci
Ukoliko želite da se ugrejete nekom čorbicom bez mesa, ovaj recept je savršen. Bela čorba se inače priprema sa mesom, ali i njena posna varijanta zadovoljiće nepca najvećih izbirljivaca.
Sastojci:
1 glavica crvenog luka
1/2 većeg celera
1 paškanat
3 veće šargarepe
2 srednja krompira
200 ml posne pavlake za kuvanje
2 kašike ulja
1 kocka od povrća za supu
1 kašičica senfa
1 veza svežeg peršuna
beli luk u prahu
so
biber
maslinovo ulje za serviranje
Priprema:
Ulje zagrejte u šerpi i sa malo vode izdinstajte luk dok ne postane staklast. Dodajte izrendanu šargarepu, celer i paškanat iseckane na kockice i krompir na polovine.
Dodajte kocku za supu, nalijte dve litre vode i ostavite da se povrće skuva.
Kada je krompir omekšao, izvadite ga i stavite u seckalicu, sipajte pavlaku za kuvanje i kašičicu senfa i sve dobro usitnite u glatku masu.
Dodajte so, biber, beli luk u prahu, izblendani krompir i sve sjedinite. U šerpu dodajte i sitno seckani sveži peršun, pa pustite da se sve kuva još desetak minuta.
Čorbu pre serviranja prelijte sa malo maslinovog ulja i poslužite uz domaći hleb.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)