RECEPT
SRBI OBOŽAVAJU DA JEDU KREM ČORBU, ALI OVAKVU DO SADA NISTE PROBALI: Lagana LETNJA varijanta koja OJAČAVA IMUNITET
Sipajte pavlaku i bujon od povrća i ostavite čorbu od pečuraka da vri još 4-5 minuta
U ovu krem čorbu ćete se zaljubiti, a najbolje od svega je što će vam ona ojačiti imunitet.
SASTOJCI:
šampinjoni - 150 g
bukovače - 200 g
beli luk - 2 - 3 čena
luk - 1 glavica
maslac - 100 g
pavlaka za kuvanje - 200 ml
bujon od povrća - 200 ml
peršun - 1/2 vezice
majčina dušica - 1 - 2 struka
maslinovo ulje
biber
so
PRIPREMA:
Očisitite i isecite šampinjone, a bukovače iskidajte na parčiće.
Zapržite pečurke u tiganju sa grudvom maslaca.
Isecite luk i beli luk na sitno. Kada pečurke dobiju zlatastu boju dodajte luk i beli luk.
Iseckajte 1/2 vezice peršuna i dodajte zajedno sa listićima sveže majčine dušice. Začinite smesu solju i biberom.
Sipajte pavlaku i bujon od povrća i ostavite čorbu od pečuraka da vri još 4-5 minuta.
(Espreso / Najžena)