Krem čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

RECEPT

SRBI OBOŽAVAJU DA JEDU KREM ČORBU, ALI OVAKVU DO SADA NISTE PROBALI: Lagana LETNJA varijanta koja OJAČAVA IMUNITET

Sipajte pavlaku i bujon od povrća i ostavite čorbu od pečuraka da vri još 4-5 minuta

Objavljeno: 21.06.2022. 22:09h

U ovu krem čorbu ćete se zaljubiti, a najbolje od svega je što će vam ona ojačiti imunitet.

SASTOJCI:

FOTO: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

šampinjoni - 150 g

bukovače - 200 g

beli luk - 2 - 3 čena

luk - 1 glavica

maslac - 100 g

pavlaka za kuvanje - 200 ml

foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

bujon od povrća - 200 ml

peršun - 1/2 vezice

majčina dušica - 1 - 2 struka

maslinovo ulje

biber

so

PRIPREMA:

Očisitite i isecite šampinjone, a bukovače iskidajte na parčiće.

foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Zapržite pečurke u tiganju sa grudvom maslaca.

Isecite luk i beli luk na sitno. Kada pečurke dobiju zlatastu boju dodajte luk i beli luk.

Iseckajte 1/2 vezice peršuna i dodajte zajedno sa listićima sveže majčine dušice. Začinite smesu solju i biberom.

Sipajte pavlaku i bujon od povrća i ostavite čorbu od pečuraka da vri još 4-5 minuta.

(Espreso / Najžena)