preukusno
OVAKO TURCI SPREMAJU PILAV: Umesto PILETINE ovo MESO morate da DODATE, niste SVESNI šta ste PROPUSTILI (RECEPT)
Pomešajte i ostavite da se peče još 20 minuta
Ne možemo da vam opišemo koliko je pilav na turki način ukusan, svi sastojci su u savršenoj harmoniji, kao i tekstura, a tek misris pomešanih začina... Uživajte!
Sastojci:
3 kašike ulja
4 čena belog luka
2 kašike oljuštenih badema
2 glavice crnog luka
0,5 kg jagnjetine od buta bez kosti (ili nekog drugog mesa)
kašičica mlevene crvene paprike
na vrh noža cimeta, kardamoma, muskatnog oraščića, kumina
2 kašike paradajz pirea
0,75 l supe (može i od jedne i po kocke za mesnu supu)
250 g pirinča dugog zrna
100 g suvih kajsija (suvog grožđa, brusnica)
na vrh noža šafrana
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Propržite očišćeni, neiseckani beli luk i bademe. Izvadite beli luk i bacite ga, dodajte sitno seckan crni luk i kratko propržite. Dodajte meso iseckano na kockice i propržite da lepo porumeni sa svih strana. Dodajte mlevenu papriku i paradajz pire razmućen u supi. Pomešajte, poklopite i ubacite u rernu na oko sat vremena. Kad meso omekša, dodajte opran i oceđen pirinač, suve kajsije isečene na pola, koje su prethodno odstojale pola sata u vodi, i šafran. Pomešajte i ostavite da se peče još 20 minuta.
Prijatno!
(Espreso / Coolinarika)