Bela čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

probajte

RECEPT ZA NAJSAVRŠENIJU LETNJU BELU ČORBU KOJI SRBI OBOŽAVAJU: Puna mesa, ali i VITAMINA, obožavaćete je!

Odlična je kada su vrućine, može da se jede kao obrok sa sezonskom salatom, a može da se služi za nedeljeni ručak pre glavnog jela, čak je i na slavama svi obožavaju

Objavljeno: 19.06.2022. 15:44h

Pored domaće supe sa rezancima i one sa knedlama, svaka domaćica u svom kuvaru treba da ima i recept za belu čorbu.

Odlična je kada su vrućine, može da se jede kao obrok sa sezonskom salatom, a može da se služi za nedeljeni ručak pre glavnog jela, čak je i na slavama svi obožavaju.

Sastojci:

400 g mesa (telećeg, junećeg ili pilećeg)

1 veza zeleni (šargarepa, paškanat, peršun)

1 manji celer

1 crni luk

3-4 krompira srednje veličine

4-5 kašika pirinča

1 žumance

malo pavlake za kuvanje

Priprema:

Meso stavite da se kuva, a crni luk očistite i isecite na pola. Stavite polutke na ringlu da se ispeku. Kada bude gotov, luk dodajte u šerpu u kojoj se kuva meso. Kada je meso pri kraju sa kuvanjem dodajte očišćenu i zelen i celer. Kuvajte dok sve ne omekša.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Serpica Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Procedite supu da dodajte krompir isečen na kockice i pirinač, meso takođe iseckajte kao i šargarepu i celer. Kada se krompir skuva napravite zapršku od brašna i vode, pa kuvajte još par minuta. Kada se čorba malo prohladi dodajte žumance koje ste umutili sa pavlakom za kuvanje i promešajte.

(Espreso)