IDEJA ZA RUČAK
ORIGINALNI RECEPT ZA KARBONARA PASTU: Pravi italijanski specijalitet bolji od onog u restoranu!
Ovaj recept je pogodan ukoliko vam treba brz i ukusan ručak koji će biti po svačijem ukusu
Karbonara je omiljeno jelo kako mnogim Italijanima tako i ljudima širom sveta. Dosta ljudi se u restoranima opredeljuje baš za ovaj obrok, a evo recepta koji će vam pomoći da napravite ovu pastu baš kao italijanski kuvari.
Potrebni sastojci:
1/2 kg špageta 300 g mesnate slanine 1/2 l pavlake za kuvanje 1 čaša kisele pavlake 2 jajeta 1 žumance 300 g izrendanog kačkavalja (gauda) 200 ml vode (u kojoj su se kuvale špagete) 80 ml ulja
Način pripreme:
Slaninu iseckati na sitne kockice i staviti je na zagrejano ulje da se prži. Dok se slanina prži skuvati špagete. U dublju činiju razbiti jaja, pa ih žicom za mućenje, sjediniti. Dodati pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Dobro umutiti. U tankom mlazu, uz neprestano mućenje, sipati vodu, u kojoj su se kuvale špagete. Sve sjediniti. Kada je slanina postala hrskava, preliti je smesom sa jajima, dobro promešati i pustiti da vri 1-2 minuta. Zatim ubaciti izrendani kačkavalj i mešati da se kačkavalj rastopi. Na kraju dodati proceđene špagete, dobro promešati i poslužiti.
Ovaj recept je pogodan ukoliko vam treba brz i ukusan ručak koji će biti po svačijem ukusu. Količinu sastojaka možete povećavati i smanjivati u zavisnosti od toga za koliko ljudi pravite pastu. Ovu gorenavedenu količinu može da jede 4 do 5 osoba. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/magazin.novosti)