svi to volite
SAMO NAŠE BAKE ZNAJU KAKO SE ĐUVEČ SPREMA NA STARINSKI NAČIN: Bez 1 POVRĆA domaćice NE SMETE DA GA SPREMATE! RECEPT
Stavite u prethodno zagrejanu rernu na srednju temperaturu (200 stepeni) i pecite oko 30 minuta
Može se praviti u kombinaciji sa različitim povrćem i različitim mesom, starinski recepr za đuveč sa mesom i povrćem.
POTREBNO JE:
2 sup. kašike putera 5 g začina 50 g gauda sira
PRIPREMA:
Korak 1 U dve kašike vrelog ulja propržite C pirinač, dodajte sitno seckani beli luk i još malo propržite pa nalijte vodom i dodajte Začin C po želji.
Korak 2 Kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta pa ostavite da odstoji dok pirinač ne upije svu tečnost.
Korak 3 Meso ispržite u ostatku ulja pa dodajte seckani crni luk i pržite još malo, pred kraj prženja začinite jelo.
Korak 4 U odvojenoj šerpici ispržite šargarepu na vrelom ulju, uz stalno mešanje. Nalijte vodom i kuvajte poklopljeno 10-15 minuta.
Korak 5 Dodajte grašak i dinstajte još malo.
Korak 6 Vatrostalnu posudu namažite maslacem pa pripremljene sastojke naređajte slojevito. Zatim sve pospite izrendanim sirom.
Korak 7 Stavite u prethodno zagrejanu rernu na srednju temperaturu (200 stepeni) i pecite oko 30 minuta.
(Espreso / Najžena)