Foto: Printscreen/youtube/ sanja handmade
ukusno
NE MORATE DA IDETE NA MORE DA BISTE OVO OSETILI: Lignje kakve ni tamo OVAKO DOBRO NE SPREMAJU (RECEPT)
Želimo vam da budete na obali mora dok jedete ove hrskave lignje!
Objavljeno: 05.06.2022. 23:31h
Katarina Petrak
Sastojci:
- lignje - 1 kg, očišćene
- ulje - za prženje
Za pastu:
- brašno - 6 - 8 kašika
- jaje - 1 komad
- pivo - 100 - 120 ml, ledeno hladno
- mirođija - 1 kašičica, suva
- so
- biber - po ukusu
Način pripreme:
Kolutove lignji potopite u smesu za pohovanje i ispržite ih u jako zagrejanom dubokom ulju oko 5-6 minuta. Gotove lignje izvadite na papirnu salvetu da se ocede od viška masnoće.
Poslužite lignje dok su tople sa prilogom po izboru.
(Espreso/Bonapetit)