Riblji file, Foto: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
ZA PRAVE GURMANE!
U PIVU ISPOHUJTE RIBLJI FILE: Ovako ih još NISTE JELI, IDEALNI ZA LETO! (RECEPT)
Ukoliko volite filete, bilo da su od oslića ili soma, ali i bilo koje druge ribe onda će vas ovaj način pohovanja oduševiti. Plus ćete dobiti na količini pa ćete uz malo ribe poslužene sa povrćem dobiti obiman ručak!
Objavljeno: 03.06.2022. 23:50h
Katarina Petrak
Sastojci:
- 1 kg ribljih fileta
- 400 ml piva
- 8 kašika brašna
- kašičica soli
- 2 – 3 kašike ulja
- brašno
- prezla
- i ko voli susam i lan
Priprema:
- Fileti bi trebalo da su poluzaledjeni. U toku pečenja će oni ispustiti vodu ali neće svu i tako će ostati sočni.
- Pivu dodati brašno i so pa dobro umutiti da nema grudvica.
- Masa treba da je redja, kao za pelečinke. Ako je pregusta onda će previše te smese da se zalepi za filet, a sa njom i previše prezle i onda dobijamo na kraju samo poh i jako malo ribe. Znači, redja smesa.
- Filete posolimo sa jedne strane, dovoljno je.
- Dok se zagreje ulje fileti odstoje posoljeni.
- Uvaljati svaki filet u brašno, pa u smesu sa pivom i onda u prezlu kojoj smo po želji dodali susam i lan.
- Spuštati u zagrejano ulje i peći sa obe strane dok ne porumene.
- Valjanje fileta je malo pipav posao i zalepe se brašno i prezla za prste, a oni spretniji sve mogu da rade i viljuškom ili da se potpomognu.
- Idealno se slaže uz ove filete pirinač sa povrćem i limun.
Prijatno!
(Espreso/Domaćirecepti)